Jag är inget fan av paj - men det kanske den matglade Wittgenstein är?
Per berättar om sin populära kycklingpaj som han gjort i över trettio år, och som (kanske) till och med gör hockeyspelare bättre…
— För många år sedan umgicks vår familj med en av Leksands IF:s tongivande spelares familj. Vid en middag bjöd jag på min kycklingpaj. Jag hade gjort extra mycket och tänkte frysa in en del, men hockeyproffset åt med så god aptit att nästan allt gick åt på middagen.
Ett bra betyg!
— Japp, och de följande matcherna spelade han dessutom ruskigt bra! Det kan såklart bero på andra saker än kycklingpajen, men vem vet? Resten av laget spelade tyvärr inget vidare, men de hade ju å andra sidan inte ätit kycklingpajen.
Det känns som en smula långsökt samband, det där?
— Kanske, men vem kan bevisa motsatsen?
Ja, det har ju Per rätt i. Så vi väljer att tro på honom och skickar vidare ett ”läktartips” till hockeyspelare, hemmakockar – och alla andra därute som gillar god mat.
Paj är gott.
Om man hoppar över pajdegen.
Däremot undrar man ju vem fasiken Per är.
En hel artikel om Per och hans paj men inte ett ord om vem han är eller ens ett efternamn.
Själv äter jag Biff Bearnaise med en sallad istället för pommes.
“Golf is a game of bad shots. The one with the best bad shots win. ”
-Ben Hogan
Paj är gott.
Om man hoppar över pajdegen.
Däremot undrar man ju vem fasiken Per är.
En hel artikel om Per och hans paj men inte ett ord om vem han är eller ens ett efternamn.
Själv äter jag Biff Bearnaise med en sallad istället för pommes.
Nästan så man kunde tro att det är Sni-per. Fast då hade det snarare serverats en högdalsk kebab och en väntöl från Hanks.
Paj är gott.
Om man hoppar över pajdegen.
Däremot undrar man ju vem fasiken Per är.
En hel artikel om Per och hans paj men inte ett ord om vem han är eller ens ett efternamn.
Själv äter jag Biff Bearnaise med en sallad istället för pommes.
Nästan så man kunde tro att det är Sni-per. Fast då hade det snarare serverats en högdalsk kebab och en väntöl från Hanks.
Han sitter nog på buss 19 i detta nu för att inköpa Jägarkorv på Matdax i Högdalen.
Därav den fallerade uppläggningen av laguppställning.
“Golf is a game of bad shots. The one with the best bad shots win. ”
-Ben Hogan
Fanns kebabrulle på 80-talet?
En svensk kebab med bröd var väl nog så exotiskt.
Rulle gjorde entré i tv-rutan 1985 och Leksands Kebab & Pizzeria på Norsgatan slog väl upp portarna i mitten på 80-talet. Men jag minns inga kebabrullar, bara fantastiska kebab med bröd. Så Rulle sa sannolikt bara "vårrulle".
Jag har också en fråga: Den där Bookmaker toasten du återkommande äter på matchdagar - steker man på en hel biff eller? I så fall: vilket kött brukar du använda? Och vilket bröd? Är pepparroten själva grejen? Vad har du mer på?
Ett skiva gott smörstekt surdegsbröd, tunna skivor oxfile som steks snabbt (medium eller efter behag) färskriven pepparrot samt äggula. Tillbehör vid sidan blir några goda salladsblad och schyssta cocktail tomater samt dijonäs (majo och dijonsenap blandat)
Brer man brödet med dijonäsen blir brödet saggigt har jag märkt.
Jag har också en fråga: Den där Bookmaker toasten du återkommande äter på matchdagar - steker man på en hel biff eller? I så fall: vilket kött brukar du använda? Och vilket bröd? Är pepparroten själva grejen? Vad har du mer på?
Ett skiva gott smörstekt surdegsbröd, tunna skivor oxfile som steks snabbt (medium eller efter behag) färskriven pepparrot samt äggula. Tillbehör vid sidan blir några goda salladsblad och schyssta cocktail tomater samt dijonäs (majo och dijonsenap blandat)
Brer man brödet med dijonäsen blir brödet saggigt har jag märkt.
Mvh
Vilken dijonsenap kör du med?
Finmald. För närvarande Fallot.
“Golf is a game of bad shots. The one with the best bad shots win. ”
-Ben Hogan
Ett skiva gott smörstekt surdegsbröd, tunna skivor oxfile som steks snabbt (medium eller efter behag) färskriven pepparrot samt äggula. Tillbehör vid sidan blir några goda salladsblad och schyssta cocktail tomater samt dijonäs (majo och dijonsenap blandat)
Brer man brödet med dijonäsen blir brödet saggigt har jag märkt.
Mvh
Vilken dijonsenap kör du med?
Finmald. För närvarande Fallot.
Bra val. Antar att du således inte behöver vräka på med pepparrot på Bookmaker toasten.
Jag funderar ibland att starta en systertråd till succétråden: "Kulturella och mediala spår av Leksandsfärjan". Det som talar emot är att alla inlägg skulle tas upp av Korven.
Jag funderar ibland att starta en systertråd till succétråden: "Kulturella och mediala spår av Leksandsfärjan". Det som talar emot är att alla inlägg skulle tas upp av Korven.
Vem vet, det är kanske jag som är Kapten Mat?
Dessutom tycker jag Korven kan komma hit och snacka senap.