Mathörnan

Användarens profilbild
Sniper
Intendent
Inlägg: 3017
Blev medlem: mån 18 sep 2023, 20:17
Ort: Stockholm

Re: Mathörnan

Inlägg av Sniper »

Korven skrev: tis 05 aug 2025, 22:55

Lagar folk inte mat längre, undrar en som föredrar ingredienser före förpackningar? (Korv och bröd undantaget, innan någon ber mig äta upp det)

Imorgon tänder jag den vedeldade smokern för semesterns första och sista långgrillning. St. Louis cut ribs (utan blues) och en fläskkarré som ska bli sliten gris. Och lite korv såklart.

Jag skulle ju aldrig köpa den andra rätten på bilden.

Bild

Korv Stroganoff ska LAGAS.

Användarens profilbild
Wittgenstein
Inlägg: 1230
Blev medlem: tis 19 sep 2023, 13:33

Re: Mathörnan

Inlägg av Wittgenstein »

Jag är för deppig för att tänka på mat idag.

Bild

Nån färgfest verkar det då fan inte bli i Leksand framöver.

Ordförande i Föreningen för det gulas bevarande.
Korven
Inlägg: 98
Blev medlem: tis 19 nov 2024, 09:21

Re: Mathörnan

Inlägg av Korven »

Wittgenstein skrev: ons 06 aug 2025, 12:56

Jag är för deppig för att tänka på mat idag.

Bild

Nån färgfest verkar det då fan inte bli i Leksand framöver.

Jag har precis grillat majs och ska dundra i extra gurkmeja i min mac and cheese. Gul mat gör sig bättre än blå.

Användarens profilbild
Sniper
Intendent
Inlägg: 3017
Blev medlem: mån 18 sep 2023, 20:17
Ort: Stockholm

Re: Mathörnan

Inlägg av Sniper »

Dagens lagade mat: gryta på torkad fisk, influgen direkt från Kampala, Uganda.
Äts med ris och matooke och beräknas vara klar om en halvtimme.

Användarens profilbild
Leksing i vargaland
Inlägg: 310
Blev medlem: tis 19 sep 2023, 20:25

Re: Mathörnan

Inlägg av Leksing i vargaland »

Korven skrev: tis 05 aug 2025, 22:55

Lagar folk inte mat längre, undrar en som föredrar ingredienser före förpackningar? (Korv och bröd undantaget, innan någon ber mig äta upp det)

Imorgon tänder jag den vedeldade smokern för semesterns första och sista långgrillning. St. Louis cut ribs (utan blues) och en fläskkarré som ska bli sliten gris. Och lite korv såklart.

Nu snackar vi matlagning på gourmenivå. Det må vara semesters sista skriver du, men glöm inte bort att smokern ska användas hela året

Lat Värmlänning
Korven
Inlägg: 98
Blev medlem: tis 19 nov 2024, 09:21

Re: Mathörnan

Inlägg av Korven »

Leksing i vargaland skrev: ons 06 aug 2025, 19:58
Korven skrev: tis 05 aug 2025, 22:55

Lagar folk inte mat längre, undrar en som föredrar ingredienser före förpackningar? (Korv och bröd undantaget, innan någon ber mig äta upp det)

Imorgon tänder jag den vedeldade smokern för semesterns första och sista långgrillning. St. Louis cut ribs (utan blues) och en fläskkarré som ska bli sliten gris. Och lite korv såklart.

Nu snackar vi matlagning på gourmenivå. Det må vara semesters sista skriver du, men glöm inte bort att smokern ska användas hela året

Nu predikar du för kören! Men det ska hinnas, orkas och viljas också. Ja du vet, livet, utan att glänta för mycket på locket.